onsdag 13. oktober 2010

En fiende eller en venn, enten eller.

Per-Bjarne var en gutt som nærmet seg tenårene. Han var høyest i 6. klasse, men dog like spinkel som han var høy. Han var blond i håret, men øyebrynene hans bar preg av en mørk brun farge, som han ikke hadde noe annet sted på kroppen. Han var ikke den smarteste i klassen, men var det noe han kunne mer enn andre om, så var det om motor. Om vinteren kunne man ofte se ham kjøre rundt på det enorme jordet som var utenfor huset hans, på scooter. Selv om han i realiteten ikke var gammel nok til å kjøre, var han en trygg sjåfør. Det var ofte han som tok initiativ til å kjøre hele slekta opp til hytta, hvor avstanden var en drøy mil. Likevel så man også speedometeret gå vel over 60 km/t, der han suste rundt i endeløse baner på jordet.
Perry, som klassekameratene kalte ham, hadde mange venner. Ikke mange hadde mye vondt å si om han. For om Perry noen gang hadde godteri, så delte han villig med andre, for det var bare stas. Og om noen spurte han om hjelp, var han som oftest ikke vond å be.
Men, slik som alle andre, var ikke Per-Bjarne bare fryd og gammen. Det var nemlig noen få på skolen som ikke likte ham. Hvorfor de ikke likte ham, visste han ikke. Men når de begynte å yppe seg mot ham, da tok det ikke lang tid før han var i fyr og flamme. Om noen ville ha slåsskamp, så skulle de få det. Og aldri i verden om han skulle tape. Det kunne bli stygt, litt neseblod rennende og et par skrubbsår for begge parter. Men det var alltid Perry som kom vinnende ut fra slagsmålet. Det mente han selv i hvert fall.
Kort sagt så var Perry en kamerat mot de som var snille mot ham, men en fiende for de som ikke var fullt så snille med ham. Det var enten fiende eller venn.

1 kommentar:

  1. Ved å opplyse om visse trekk ved Per-Bjarnes utseende og VISE hvordan han opptrådte i ulike situasjoner, får du fram sentrale trekk ved hans personlighet. Dette er positivt, Jens! For når du konkluderer til slutt om hvem han var, så forstår jeg det fordi jeg har lest det du har skrevet foran. Bruk samme "vise-teknikken" ved seinere karakteristikker! Teksten er ellers ganske godt skrevet! :-)

    SvarSlett